Veïns

La solidaritat és la solució menys tècnica però la més escalable. Compartir la xarxa d’internet amb els teus veïns que no en tinguin és la forma més directa i transversal. Com ho pots fer?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix la contrasenya de la teva WiFi amb el veïns

Aquesta opció consiteix en compartir la contrasenya de la xarxa WiFi que tens a  casa. Si no la saps, generalment està escrita a la part inferior del router de fibra o ADSL de l’operador habitual d’Internet.

Per saber quins veïns no tenen connexió pots posar un cartell a l’escala o a l’ascensor de l’edifici en què s’expliqui la iniciativa de «Cap estudiant sense Internet» i que les persones que estiguin disposades a compartir la seva connexió puguin posar de quina manera prefereixen que els veïns que ho necessitin s’hi posin en contacte (mòbil, correu electrònic, personalment a casa…)

 

Imprimeix el cartell

El fet que donant i receptor es posin en contacte afavoreix també la creació de xarxes entre ciutadans i el bon veïnatge. També ofereix total seguretat perquè garanteix saber qui s’està connectant en cas que hi hagi un hipotètic abús o es realitzi alguna il·legalitat des d’aquella connexió a Internet.

En aquesta opció és essencial la confiança en el veí, perquè li estem facilitant lliurement la nostra contrasenya.

Obre la WiFi particular

Ja existeix una campanya viral a través de les xarxes que proposa obrir les xarxes WiFi particulars en un horari determinat, justament per tal que els alumnes que no tinguin internet puguin accedir als recursos que els fan arribar des centres educatius.

Des de Mataró Sense Fils hi ha diversitat d’opinions sobre el fet d’obrir les xarxes sense cap contrasenya. Coincidim, però, que cal estar informat sobre el que suposa obrir la WiFi, ja que s’està exposant els equips i la connexió a Internet a possibles abusos i atacs per part d’algun oportunista.

Per tant, fem èmfasi en el fet que aquesta solució obre un problema de seguretat important perquè pot permetre l’accés a dades personals i d’altres d’internes. Per això proposem altres formes que aporten nivells de seguretat superiors.

Cal considerar també que obrir i tancar la WiFi té una certa dificultat tècnica afegida que no està a l’abast de tothom. Per tant, fem èmfasi en el fet que aquesta solució obre un problema de seguretat important perquè pot permetre l’accés a dades personals i altres internes. En el present projecte existeixen altres propostes que aporten nivells de seguretat superiors.

Cal considerar també que obrir i tancar el WiFi té una certa dificultat tècnica afegida que no està a l’abast de tothom.